Moldovenii cu cetățenie română vor putea călători în Canada fără vize

    Încă din octombrie 2016 s-a anunțat despre posibilitatea eliminării vizelor pentru cetățenii români care vor să plece în Canada, iar astăzi s-a anunțat că acordul comercial dintre Uniunea Europeană și Canada, care va da posibilitate românilor să călătorească fără vize în statul nord-american, a fost aprobat în Parlamentul European. 
     Se impun anumite precizări astfel, românii care au mai fost în Canada și au obținut anterior viză pot intra liber în Canada începând cu 1 mai 2017. Iar începând cu 1 decembrie 2017, toți românii vor putea călători fără vize în Canada. Altfel spus cetățenii Republicii Moldova care au cetățenia română vor putea călători fără vize în Canada.

     Acordul menționat presupune eliminarea a 98% dintre taxele vamale valabile până acum în schimburile comerciale dintre Uniunea Europeană și Canada. Ar însemna un plus de circa 12 miliarde de euro în vistieria Uniunii Europene.
     Acordul dat este considerat cel mai ambițios acord comercial negociat vreodată între Canada și Uniunea Europeană. Despre importanța și beneficiile sale va vorbi la Strasbourg însuși premierul canadian, Justin Trudeau, care se va adresa Parlamentului European.


Deci Nota Bene: Acordul încheiat presupune eliminarea vizelor în etape: de la 1 mai 2017 Canada elimină vizele pentru românii care au mai avut viză, iar de la 1 decembrie 2017 Canada elimină vizele pentru toți cetățenii români.

S-ar putea sa-ti placa și

0 comentarii