În atenția conducătorilor auto, modificarea metodei de achitare a amenzilor înregistrate de camerele video de supraveghere a traficului



În atenția tuturor conducătorilor auto, informăm despre modificarea metodei de achitare a amenzilor pentru încălcările, care sunt înregistrare prin camerele video de supraveghere a traficului.
Astfel, începând cu data de 7 august 2017, şoferii care încalcă Regulamentul circulaţiei rutiere, iar aceste abateri sunt înregistrate de către Centrul unic de monitorizare şi coordonare a Traficului al INP prin intermediul camerelor video, nu vor mai putea achita amenzile aplicate în baza scrisorilor care vin prin poştă.
Respectiv modificarea procedurii de achitare presupune că codul de bare format din 16 cifre, destinat achitărilor online, va fi exclus din scrisoarea expediată de Centrul unic de monitorizare şi coordonare a Traficului al INP, iar persoanele nu vor mai avea posibilitatea de a achita amenzile în baza rapoartelor electronice de constatare a contravențiilor din domeniul circulației rutiere.
Menționăm că doar până la 7 august, în adresa proprietarilor/posesorilor de autovehicule care au comis contravenții, fixate prin intermediul sistemului de supraveghere video, vor fi expediate citații care mai conțin codul de bare ce permite efectuarea achitărilor în baza acestora.
Începând de astăzi, 7 august, persoanele vor fi informate despre încălcările înregistrate de sistemul de monitorizare video a traficului, prin aceleași scrisori, dar acestea nu vor mai conţine codul de bare, astfel conducătorii auto urmează a se prezenta la Centrul Unic de Monitorizare și Coordonare al INP sau la Inspectoratele de poliție teritoriale, în raza domiciliului contravenientului, pentru a fi întocmit un procesul verbal cu privire la contravenție potrivit prevederilor art. 443 Cod contravențional, în baza căruia va putea fi făcută achitarea amenzii, conform opțiunii șoferului, fie prin servicii online, fie la filialele băncilor, etc.

Comunicatul oficial publicat de Ministerul Afacerilor Interne a Republicii Moldova
http://www.mai.gov.md/ro/content/amenzile-inregistrate-de-camerele-de-supraveghere-video-din-traficul-rutier-nu-vor-mai-putea


S-ar putea sa-ti placa și

0 comentarii