Moldovenii stabiliți în Italia vor beneficia lunar de bani de la statul italian


 Veste bună pentru cetățenii Republicii Moldova stabiliți de minim 10 în Italia!

Vă aducem la cunoștință că Guvernul Italiei dorește să sprijine cetățenii care au venituri foarte mici și locuiesc pe teritoriul Italiei de o perioadă de minim 10 ani.

Astfel moldovenii inclusiv vor fi vizați de această modificare. Respectiv dacă fiind stabilit în Italia vă confruntați cu probleme financiare, ați pierdut locul de muncă, statul Italian vă asigura un suport financiar lunar de maxim 780 euro pentru o singură persoană, în funcție de situația în familie, pe o perioadă de 18 luni. Deci se vă oferă ca și suport financiar începînd cu suma de 500 euro, iar dacă locuiți în chirie sau locuiți într-o casă pentru care achitați credit ipotecar, lunar se vor adăuga cîte 280 euro, deci în total 780 euro.

Suplimentar la sumele indicate se mai poate adăuga încă un suport financiar dacă în familia respectivă este o persoană cu dizabilități. Deci pentru a beneficia de acest ajutor, va fi nevoie să faceți dovada că nu aveți pe teritoriul Italiei o locuință privată, nu aveți autoturism în proprietate, cît și aveți un venit mai mic de 9360 euro pe an.

Informație preluată de pe blogul Elena Robu Blog

S-ar putea sa-ti placa și

0 comentarii